Jak vybrat hokejový nákrčník

Hokejový chránič krku 

 

Výběr správného hokejového chrániče krku je důležitý pro bezpečnost hráčů na ledě. Po tragické události z října 2023, kdy britský útočník Adam Johnson zemřel po zranění krku během hokejového utkání, byla pravidla IIHF upravena a od sezóny 2024/2025 je povinné nošení chrániče krku pro všechny hráče napříč soutěžemi.

Jak vybrat hokejový chránič krku

Nákrčník chrání krk před ostrými hranami bruslí a hokejek, což může zabránit vážným zraněním. Dbejte na správnou velikost, materiál, certifikaci a pohodlí. Nezapomeňte také na recenze a doporučení od ostatních hráčů. S dobře vybraným nákrčníkem můžete hrát s větší jistotou a soustředit se na svůj výkon. Zde je několik tipů, jak vybrat ten správný nákrčník:

  • Certifikace a bezpečnostní normy: Ujistěte se, že chránič splňuje požadované bezpečnostní normy, jako jsou BNQ, HECC nebo CE. Tyto certifikace zaručují, že chránič prošel testováním a poskytuje dostatečnou ochranu.
  • Materiál: Chránič by měl být vyroben z odolného materiálu, který je zároveň pohodlný. Nejčastěji se používají syntetická vlákna, která jsou lehká a pevná.
  • Velikost a střih: Chránič by měl dobře sedět kolem krku a neměl by omezovat pohyb. Některé modely mají nastavitelné pásky, které umožňují přizpůsobení velikosti.
  • Styl: Existuje několik různých stylů chráničů krku, jako jsou klasické límce, chrániče s brindákem nebo ribano s integrovaným chráničem krku. Vyberte si ten, který vám nejlépe vyhovuje.
  • Recenze a doporučení: Před nákupem si přečtěte recenze a doporučení od ostatních hráčů. Zkušenosti ostatních mohou poskytnout cenné informace o kvalitě a pohodlí konkrétního modelu.

 

Správný výběr hokejového chrániče krku je klíčový pro vaši bezpečnost na ledě. Příprava na novou sezónu je náročná, ale s pečlivou přípravou a dodržováním nových bezpečnostních pravidel mohou hráči vstoupit na led s jistotou a soustředit se na to, co mají nejraději – hru samotnou. Nevíte si s výběrem hokejového chrániče krku rady? Neváhejte nás kontaktovat.

 

 

Zpět do obchodu